Leerlingen Basischool Meerdijk leren badminton van FST

Begin november hebben alle leerlingen van groep 3 tot en met 8 van de Meerdijkschool van badmintonvereniging FST uit Waalwijk een badminton-clinic gehad. Veel kinderen kennen badminton van de camping of het strand. Maar dat het ook een echte binnensport is, weten er niet veel.

Aan de hand van verschillende oefeningen hebben de leerlingen stapsgewijs geleerd hoe ze het racket moeten vasthouden, de shuttle hoog moeten houden en moeten serveren. Het leukste vinden de kinderen om de shuttle zo vaak mogelijk over te slaan naar hun klasgenoot. De kinderen waren allemaal erg enthousiast en willen het graag vaker doen.

FST wil met deze badminton-clinics de jeugd zo vroeg mogelijk in aanmerking laten komen met badmintonsport en daarvoor enthousiast maken, omdat samen bewegen voor hen belangrijk is. Daarbij is goede begeleiding van de kinderen belangrijk. Daar wordt al bij clinics mee begonnen.

Badminton bij FST is erg toegankelijkheid. De contributie en de kosten voor je outfit zijn laag, de sfeer is erg fijn en er staan altijd mensen klaar om je te helpen.

Bij Badmintonclub FST kun je al lid worden als je 4 jaar oud bent. Jeugd kan zowel recreatief als competitie gaan spelen. FST zorgt met intensieve begeleiding dat elk jeugdlid het spel snel onder de knie heeft.
FST is een warme en laagdrempelige club, waar het draait om gezelligheid, sportiviteit en gezonde dosis prestatiedrang. Heb je ook interesse in badminton?  Kijk op  www.fstwaalwijk.nl, mail naar secretaris@fstwaalwijk.nl of bel gewoon met Nikki de Jong (06-40960093).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.