Jeugd (12-17 jaar)

In deze leeftijd ben je vaak op zoek naar een sport waar je je fysiek kan inspannen en een vereniging waar je lol maakt met nieuwe vrienden of vriendinnen. Badminton is een sport die je het gehele jaar door kan spelen. Een sport waarbij je veel en snel moet bewegen. Het voordeel is dat je geen fysieke confrontatie met andere spelers hebt. En je speelt zowel enkel- als dubbelwedstrijden.

FST is een grote vereniging, waarbij je elke week samen met anderen op jouw niveau en leeftijd kan sporten. Bij ons krijgt iedereen training en je wordt gestimuleerd om mee te doen aan competitie.

Onder intensieve begeleiding van 1 trainer per 8 jeugdleden laten we je werken aan de ontwikkeling van de looptechnieken, de slagbeweging, de conditie, de tactiek en de spelsituaties.  Dit doen we in verschillende groepen, ingedeeld naar niveau en leeftijd.

Wat je zelf moet meenemen zijn binnensportschoenen, sportkleding en een racket. Je mag altijd een paar keer proberen. Daarvoor hebben wij enkele leenrackets. Interesse?

Praktische informatie

 

Trainers
meer info over het team van trainers en begeleiders

Activiteiten
Naast de training en de competitie biedt FST je ook veel activiteiten aan, zoals: Clubdag met kampioenschappen, Langstraat jeugdtoernooi, Ouder-kind toernooi, Vrienden & vriendinnen dag (FST Friends Day), Jeugdkamp, Sinterklaas en Nieuwjaarsborrel. Klik hier voor meer info.

Competitie
Na enige oefening willen we graag dat je meedoet aan de competitie. Het is niet verplicht, maar vooral heel leuk en leerzaam. In een team van 4 jongens en/of meisjes kan worden deelgenomen aan:

  • De bondscompetitie: in de periode van september – januari.
  • De Bravo-competitie: in de periode februari – mei.

Deze wedstrijden worden altijd in het weekend gespeeld. De thuiswedstrijden altijd op zaterdagochtend.

Relevante informatie
Speeltijden
Locatie
Trainers
Competitie
Competitie teams