Kids (8-11 jaar)

In deze leeftijd zijn kinderen op zoek naar een sport die bij ze past. Badminton is een sport die je het hele jaar door kan spelen. Een sport waarbij je veel en snel moet bewegen. Het voordeel is dat je geen fysieke confrontatie met andere spelers hebt. En je speelt zowel enkel- als dubbelwedstrijden.

Bij FST vinden wij het belangrijk dat kinderen het hele jaar door voldoende kunnen bewegen, samen met andere kinderen, ieder op zijn/haar niveau. Dat doen we door het aanbieden van training en deelname aan competitie.

Onder intensieve begeleiding van 1 trainer per 8 kinderen laten we ze werken aan de verdere ontwikkeling van hun motoriek, de looptechnieken en de slagbeweging. Maar ook de conditie wordt steeds belangrijker. Dit doen we in verschillende spelvormen in kleine en grote groepen. Na verloop van tijd kunnen de kinderen in een team aan een competitie meedoen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC4204-1.jpg
Wat je zelf moet meenemen zijn binnensportschoenen, sportkleding en een racket van een normale lengte. Je mag altijd een paar keer proberen. Daarvoor hebben wij enkele leen-rackets. Interesse?

Activiteiten
Naast de training en de competitie biedt FST de kinderen ook veel activiteiten aan, zoals: diplomaat, Clubdag met kampioenschappen, Vriendjes & vriendinnetjes dag (FST Friends Day), Jeugdkamp, Sinterklaas en Nieuwjaarsborrel. Meer info

Competitie
Na enige oefening willen we graag dat de kinderen meedoen aan de competitie. Het is niet verplicht, maar vooral erg leuk en leerzaam. In een team van 3 jongens en/of meisjes kan worden deelgenomen aan:

  • De bondscompetitie:  in 2 periodes van september – november en van december – maart

Deze wedstrijden worden altijd in het weekend gespeeld. De thuiswedstrijden altijd op zaterdagochtend.

Praktische informatie