Jeugd volop in beweging op Badminton-Inloop van FST Waalwijk

Jeugd volop in beweging op Badminton-Inloop van FST Waalwijk

Waalwijk – Afgelopen zaterdag 13 januari heeft badmintonclub FST Waalwijk de jaarlijkse grootse Inloop voor jeugd gehouden. Tijdens deze inloop stond BAMITO centraal. Dit is het nieuwe jeugdbadmintonprogramma van de Badminton Bond. In dit programma staat FUN centraal terwijl kinderen zich ontwikkelen, samen plezier maken en tegelijkertijd op een natuurlijke manier leren.

Kinderen vanaf 4 jaar waren al vroeg met hun ouders naar sporthal de Zeine gekomen.  Om 09:00 uur werd iedereen welkom geheten door de voorzitter Anton van Himbergen. Waarna onder leiding van jeugdtrainster Angela alle 45 kinderen met een gezamenlijke intensieve warming-up begonnen. Met opgewarmde spieren konden de kinderen vervolgens aan de slag gaan met leuke oefeningen uit het BAMITO-programma, zoals ‘rommel over de schutting’, ‘trefbal’ en ‘hoog houden’.  Spelenderwijs wordt op deze manier allerlei belangrijke bewegingen voor de badminton aan de kinderen geleerd.   

Tussendoor konden de ouders een lekker kopje koffie of thee in de sportbar halen. In de zaal liep ook de grote mascotte BAMITO rond. Die probeerde ook mee te doen en maakte de kinderen enthousiast. Halverwege was er een korte pauze. De kinderen kregen wat drinken en fruit. En konden rustig naar een wedstrijd van de topspelers Suus, Briseïs, Ali en Kevin kijken.  

Tegen 10:20 uur werd het evenement afgesloten met een gezamenlijk spel: het shuttle-tikkertje. De kinderen gingen allemaal rennend en gillend door de zaal.  Na meer dan een uur lekker in beweging te zijn geweest, konden de kinderen nog een consumptie nuttigen in de sportbar en gingen vervolgens moe, voldaan en geïnspireerd weer richting huis.  

Veel kinderen hebben op een unieke manier geproefd hoe leuk het is om badminton als sport te beoefenen. Alle kinderen die in januari nog lid worden van FST Waalwijk, mogen tot en met eind februari gratis meedoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.