FST Jeugd team Nederlands Kampioen

Voor eerste maal in 60-jarige historie van FST Waalwijk wordt jong team kampioen.

Afgelopen zondag 2 juli is het 2de team van FST Waalwijk met Olivia van Dommelen, Fenne Martens, Noah Martens en Mike Overbeek NEDERLANDS kampioen geworden in de 8e divisie. Deze kampioenschappen vonden plaats in de Hanzenhal te Zutphen. Nadat het team twee weken geleden al de voorrondes in Schiedam succesvol was doorgekomen, werd dit weekend gestreden om het Nederlandse kampioenschap. 

De tegenstanders waren Blauwvinger uit Zwolle, Randstad uit Rijswijk en RBB uit Breda. De eerste wedstrijd werd zaterdag tegen Blauwvinger uit Zwolle gespeeld. FST Waalwijk moest al direct strijden voor de overwinning. De eerste wedstrijd, de mix  van Fenne en Noah werd na 3 spannende sets gewonnen. Ondanks dat de herenenkel en -dubbel niet gewonnen werden, behaalde FST Waalwijk toch de overwinning met 3-2. 

Vervolgens de wedstrijd tegen Randstad uit Rijswijk op zaterdagavond.  Ook hier wist Olivia met ruime cijfers 21-11 en 21-6 de winst in het vrouwenenkel binnen te halen. Alleen de laatste partij, de herendubbel van Noah en Mike werd helaas met 18-21 en 13-21 verloren. Totaal toch een mooie winst: 4-1. 

Zondag 2 juli. Nog een wedstrijd te gaan tegen RRB uit Breda.  Het kon nog alle kanten op gaan. Gelukkig had Randstad zondagochtend met 3-2 van Blauwvinger gewonnen. Nu had FST Waalwijk  aan 2 punten voldoende.  

De eerste wedstrijd was de mix van Noah en Fenne Martens. Zij speelden deze mix erg sterk en  werd overtuigend gewonnen in twee sets: 21-15 en 21-13. Vervolgens wisten Olivia en Mike hun enkel ook in twee sets te winnen. De overwinning was binnen! Maar FST Waalwijk ging door voor de volle winst. Het damesdubbel werd ook gewonnen, maar het herendubbel helaas niet. Maar dat kon de pret niet drukken. Het eindresultaat was duidelijk: 4-1 winst! 

Samen hebben Olivia, Fenne, Noah en Mike de Nederlandse titel 8e divisie binnen gehaald. Dit hebben ze dubbel en dik verdiend. Iedereen voelt zich blij en trots. Nog veel trotser waren de ouders, grootouders en trainster. Proficiat!!

pastedGraphic.png

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.