Badminton-doe-je-zo Toernooi een groot succes!

Het eerste gezamenlijke invitatietoernooi van de verenigingen FST en High Speed is afgelopen zondag 15 april een groot succes geworden. Onder de naam ‘Badminton-doe-je-zo toernooi’ hebben beide verenigingen hun deuren opgesteld voor iedereen die eens badminton wil komen spelen. Belangstellenden van binnen en buiten de verenigingen konden deelnemen. Het toernooi was zo opgezet dat zelfs de mensen die zich op zondag pas aanmeldden, mee konden doen. Er waren 55 deelnemers en daarmee was sporthal de Slagen met 12 banen mooi gevuld.

De jongste deelnemer was Thijmen van 3 jaar die het leuk vond om 2 wedstrijdjes  te spelen. De oudste van het gezelschap was Cor Hagemeijer. Met zijn 78 jaar kon hij nog een leuk partijtje mee spelen en deed hij tot de laatste wedstrijd fanatiek mee.

Het programma op de zondag was erg afwisselend. In rondes van elk 20 minuten, werd op inschrijving, op sterkte en op leeftijd gespeeld. Gelukkig was er voldoende gelegenheid om tussendoor uit te rusten.

Naast het ‘gewone’ badmintonspel was er de mogelijkheid om speedminton (een kruising tussen squash en badminton) te spelen, je kon elkaar ook uitdagen in het enkelspel en je kon leuke prijzen winnen met de puzzels en raadsels. Ook was er een spannende demonstratie in het enkelspel door Jay Ekkel en Elo Martens waarbij de beslissing pas in de verlenging viel. Het toernooi kende een prima sportief verloop en was ook een soort familie-evenement. De beste in het badmintonspel bleek Rens Melissant en in de puzzels was dat Kim Smits (samen met haar familie).

 

Het toernooi is voor herhaling vatbaar. Wil je  niet wachten tot de volgende editie van dit toernooi? Kom dan gerust bij ons langs. Kijk voor de verschillende speelavonden op www.bchighspeedwaalwijk.nl of www.fstwaalwijk.nl. Beide verenigingen hebben ook een facebook-pagina. Je kan ook gewoon bellen met Nikki de Jong (06-40960093).

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.