FST helpt leerlingen met voorbereiding op Schoolbadmintontoernooi 2019 

FST helpt leerlingen met voorbereiding op Schoolbadmintontoernooi 2019  

Waalwijk –  Volgend jaar zal er voor de eerste keer een schoolbadminton toernooi worden georganiseerd voor alle groepen 7 en 8 van de basisscholen in Waalwijk en omstreken. Badmintonvereniging FST organiseert dit. Op het schoolbadminton-toernooi zullen dubbelwedstrijden worden gespeeld. De datum wordt later bekend gemaakt en de inschrijfformulieren zullen via de scholen worden verspreid.

Als voorbereiding hierop is badmintonvereniging FST gestart met het geven van badmintonles op de basisscholen. Afgelopen week is gestart met de groepen van de Meerdijkschool.  Het is de bedoeling dat alle scholen de extra badmintonlessen krijgen. We proberen op elke school 2 keer voor het toernooi een les te komen geven.

Het niveau en de variatie van de badmintonlessen zijn speciaal afgestemd op het spelen van wedstrijden op het eerste schoolbadmintontoernooi. Warming-up, uitleg van de basistechniek (grip, voetenwerk, houding, lijnen van het veld), de korte service, kort terugslaan, de hoge service, het dabben en rond-de-tafel. Het is een greep van de onderdelen van de lessen die FST geeft op de scholen. 

Badminton is een toegankelijke sport voor iedereen van 4 tot 80 jaar. Je kan deze sport het hele jaar spelen. Je hebt geen last van regen en kou. Badminton is ook een intensieve sport waarbij je veel van je spieren gebruikt en een goede conditie opbouwt. In vergelijking met voetbal, hockey, vechtsport en volleybal heb je minder kans op een blessure met deze sport. 

Vind je badminton leuk en wil je niet wachten tot de volgende les of het toernooi? Dan kan je badminton bij een vereniging spelen. Bij onze vereniging FST kan je de eerste paar keer gewoon gratis meedoen. Dat kan op zaterdagmorgen van 08.45 – 10.15 uur (4 – 12 jaar) in sporthal De Zeine, of op donderdagavond van 19.00 – 20.30 uur (12 – 18 jaar) in sporthal De Slagen. Interesse? Laat het even weten en we zorgen dat je goed begeleid wordt. Stuur een email naar secretaris@fstwaalwijk.nl of bel met Nikki de Jong, tel. 06-40960093. Kijk voor meer informatie op www.fstwaalwijk.nl en op onze www.facebook.com/fstwaalwijk.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.