FST helpt basisscholen met kennismaking badminton

Badmintonles op school. Kan dat ook al? Afgelopen week hebben alle leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 van de Pater van de Geld school tijdens hun reguliere gymlessen een badmintonclinic gehad. Deze clinic werd door leden van bc FST uit Waalwijk gegeven.

Het niveau en de variatie van deze clinic is speciaal afgestemd op de leeftijdsgroep. Een warming-up, een juiste grip van het racket , het hooghouden van een ballon en een shuttle-run game is een greep uit het programma wat werd aangeboden. Alle leerlingen, zowel jongens als meisjes, sporters of geen sporters waren enorm enthousiast over de clinic en badmintonsport. Ze hebben ervaren dat badminton een serieuze sport is, die je al op jonge leeftijd kan gaan spelen. Een sport waarvan je wel degelijk moe wordt.

Vanaf maart 2017 helpt FST de basisscholen in de regio bij de kennismaking van de jeugd met de badmintonsport. De Juliana van Stolbergschool was de eerste in de reeks. Na de Theresiaschool uit Kaatsheuvel was onlangs de Pater van de Geldschool de 3de school in de reeks.

FST heeft de samenwerking met de basisscholen gezocht vanwege het gemeenschappelijke doel om meer kinderen te laten sporten. Het is bekend dat voldoende beweging belangrijk is voor de lichamelijke én geestelijke ontwikkeling van het kind.

De kennismaking met de badmintonsport kan door FST in verschillende vormen worden aangeboden. Dat kan bijvoorbeeld tijdens de gymles, een speciale sportdag of als element van Koningsspelen. FST zorgt met veel deskundige vrijwilligers voor een leuke kennismaking voor de Waalwijkse jeugd met de badmintonsport.

Ben jij of is jouw kind enthousiast geworden na deze kennismaking op school van badminton? Neem dan contact op met Nikki de Jong 06-40960093, stuur een mail naar secretaris@fstwaalwijk.nl of bezoek onze facebook-pagina: www.facebook.com/fstwaalwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.