Kids 8-12 jaar

In deze leeftijd zijn kinderen op zoek naar een sport die bij hun past. Badminton is een sport die je het gehele jaar door kan spelen. Een sport waarbij je veel en snel moet bewegen. Het voordeel is dat je geen fysieke confrontatie met andere spelers hebt. En je speelt zowel enkel als dubbelwedstrijden.

Als FST vinden wij vinden het belangrijk dat kinderen het hele jaar door voldoende kunnen bewegen, samen met andere kinderen, ieder op zijn/haar niveau. Dat doen we door het aanbieden van training en meedoen aan competitie.

Onder intensieve begeleiding van 1 trainer per 8 kinderen laten we de kinderen werken aan de verdere ontwikkeling van hun motoriek, de looptechnieken, de slagbeweging, maar ook de conditie wordt steeds belangrijker. Dit doen we in verschillende spelvormen in kleine en grote groepen. Na verloop van tijd kunnen de kinderen in een team aan een competitie meedoen.

Wat je zelf moet meenemen zijn binnensportschoenen,  sportkleding en een racket van een normale lengte. Je mag altijd een paar keer proberen. Daarvoor hebben wij enkele leen-rackets. Interesse?  (doorlinken).

Speeltijden:                       Zaterdagochtend; 8:45 – 10:15 uur (training)

Zaterdagochtend 9:00 – 12:00 uur (competitie, aanbevolen)

Locatie:                                Sporthal de Zeine, Olympiaweg 12-a, 5143NA Waalwijk (beiden)

Sporthal de Slagen, De Gaard 2, 5146 AW Waalwijk (competitie)

Basiscontributie:            €8,75 per maand, en 1 keer per jaar €17,50 contributie bond (meer info, doorlinken)

Trainers                                door linken

Activiteiten:                      Naast de training en de competitie biedt FST de kinderen ook veel activiteiten aan, zoals: Ccubdag met kampioenschappen, Langstraat jeugdtoernooi. Internationaal toernooi België- Nederland, Ouder-kind toernooi, Vriendjes & vriendinnetjes dag (FST Friends Day), Jeugdokamp, sinterklaas en nieuwjaarsborrel (doorlinken).

Competitie:                       Na enige oefening willen we graag dat de kinderen meedoen aan de competitie. Het is niet verplicht. In een team van 4 jongens en meisjes kan worden deelgenomen aan:

  • De bondscompetitie: in de periode van september – januari.
  • De minicompetitie. In de periode februari – mei.

Deze wedstrijden worden altijd in het weekend gespeeld. De thuiswedstrijden altijd op zaterdagochtend.

De extra bijdrage hiervoor is €5,00 per jaar.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.